odpięty czujnik temperatury

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dylan171081
    • 2024

Zamieszczone przez rOBERTO795
    Skoda wczoraj się wyprodukowała ????
    To czekamy na nowy wątek .

PS. Ale że nie będzie to O3RS 500+ to czuję się rozczarowany jak dziecko, które dowiedziało się, że mikołaj nie istnieje :diabelski_usmiech .
  • dylan171081
    Drive
    • 2015
    • 45

Witam dziś odłączyłem czujnik temperatury silnika na gorącym silniku i odpaliłem go.ciężko odpalał troche rozrusznik kręcił i strasznie silnik skakał.uspokoił się i ładnie trzymał obroty ponad 800obr.nawet nie falowały obroty czy to jest normalne?Sprawdzałem jak odpala bo mam problemy z odpaleniem na ciepłym silniku nie zawsze bo jak zgaszę i od razu zapalę silnik to Oki a jak odpalę po 5-10min to wtedy jest problem a i chyba jest lepiej jak przekręcę na zapłon i poczekam dłużej to chyba lepiej wtedy odpala.Czy to może być problem z za małym ciśnieniem paliwa na ciepłym silniku tak samo zdarza się jak słońce nagrzeje samochód o co chodzi pomocy

Komentarz

• Marian 2
      L&K
      • 2007
      • 1085
      • Octavia I combi (1U5)
      • AQY 2.0 MPI 115 KM

Te czujniki są dwusekcyjne, jedna sekcja steruje komputrem silnika, druga wskazaniami. Są one dość mocno awaryjne, potrafią przerywać po czasie w nie regularnych odstępach. Stąd kłopoty z uruchamianiem silnika i pracą na biegu jałowym. "Bez przyczyny" obroty mogą wzrosnąć nawet do 3000 po wciśnięciu sprzęgła w czasie jazdy. Wymiana łatwa, czujnik tani, i przy tego typu kłpotach najlepiej poprostu wymienić. W przypadku nie trafienia, będzie na zapas.

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Czujnik to jedno, a gnijaca wiazka do niego to druga sprawa. A gnije tak przy czujniku, jak i przy komputerze.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• dylan171081
          Drive
          • 2015
          • 45

Czujnik wymieniony na ori. jakieś 1miesiąc temu więc raczej nie to a szczerze mówiąc to jeszcze nie wiem gdzie jest komp bo nie interesowałem się tym jeszcze

[ Dodano: Wto 23 Cze, 15 14:43 ]
          A czy może ktoś zna jakiegoś elektryka z Olsztyna który by mi pomógł w mojej przypadłości i żeby mnie nie ogołocił.kogo polecacie

Komentarz

Pracuję...